Ο Τώνυ Βαβάτσικος, ένας τραγουδοποιός της δεκαετίας του ‘70, γνωστός στους παλαιότερους, πέθανε στο Πήλιο αυτό το καλοκαίρι, διότι απλά οι υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής δεν του έδωσαν την απαιτούμενη προσοχή.

Σαράντα ημέρες μετά το θάνατό του, φίλοι και γνωστοί συγκεντρώθηκαν για το μνημόσυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύζυγός του, Εβελίνα Βαβάτσικου, είναι κατηγορηματική.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας στην περιοχή Ζαγοράς, αν και ειδοποιήθηκαν όταν ο καλλιτέχνης αισθάνθηκε αδιαθεσία, δεν έδωσαν την απαιτούμενη προσοχή. Ούτε αργότερα ασχολήθηκαν, όταν η σύζυγος του ασθενούς επέμενε να ενοχλεί τηλεφωνικά το Κέντρο Υγείας. Την αποπήραν, μάλιστα, λέγοντάς της πως δεν μπορούν να ασχολούνται μαζί της όλο το βράδυ, διότι αντιμετωπίζουν και άλλα περιστατικά. Τελικά, ο Τώνη Βαβάτσικος εξέπνευσε την ώρα που τον μετέφεραν με το ασθενοφόρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσοχή, ένα ασθενοφόρο χωρίς τραυματιοφορείς, με τον οδηγό και το γιατρό, που δεν αναλάμβαναν την ευθύνη της μεταφοράς. Αυτά βεβαίως δε συνέβησαν το 1949, μετά τον Πόλεμο και τον Εμφύλιο, αλλά το 2008, σε ένα από τα πλουσιότερα θέρετρα της Ελλάδας, το Πήλιο. Τώρα, η Εβελίνα Βαβάτσικου ψάχνει να βρει το δίκιο της και όπως πληροφορούμεθα διεξάγεται και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την επαγγελματική συμπεριφορά και επάρκεια των ιατρών του Κέντρου Υγείας, όπως όλες οι άλλες ΕΔΕ που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς για αντίστοιχα περιστατικά και που καταλήγουν όλες στον ίδιο κάλαθο των αχρήστων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης