Τραγική είναι η τροπή που παίρνει η υπόθεση της χαμένης πτήσης QZ8501 της Asian Air, καθώς δεκάδες πτώματα έχουν ήδη περισυλλεγεί από τις ομάδες που διεξάγουν τις αναζητήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 40 πτώματα εντοπίστηκαν κοντά στην ακτή του νησιού ΒόρνεοΜέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί κοντά στην ακτή του νησιού Βόρνεο τουλάχιστον 40 πτώματα, κάποιες αποσκευές, μία από τις πόρτες του αεροπλάνου και μία τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης.

Την ίδια ώρα, ο εντοπισμός μιας μικρής σχεδίας σε κοντινό σημείο αναπτερώνει τις ελπίδες για την ύπαρξη επιζώντων. Τα πτώματα -κανένα εκ των οποίων δεν έφερε σωσίβιο- έχουν αρχίσει να μεταφέρονται από τη θάλασσα σε πλοίο του Ινδονησιακού Ναυτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες των συγγενών των αγνοουμένων και των θυμάτων, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις από αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου της Σουραμπάγια.

Αντικρίζοντας τις εικόνες των αλλοιωμένων πτωμάτων να επιπλέουν στη θάλασσα, κάποιες από τις οποίες δημοσίευσαν τα ινδονησιακά μέσα, οι περισσότεροι δεν άντεξαν και ξέσπασαν σε κλάματα. Μία γυναίκα κατέρρευσε και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο.

Τα αντικείμενα που βρέθηκαν πρόκειται να μεταφερθούν σε κέντρο ερευνών της Ινδονησίας για περαιτέρω έρευνες. Σήμερα ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, από την Asian Air ότι θα δοθούν αποζημιώσεις στους συγγενείς των αγνοουμένων.

Το ιστορικό της χαμένης πτήσης

Η αγωνία άρχισε γύρω στις 02.30 ώρα Ελλάδος την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, όταν η πτήση QZ8501, που είχε ξεκινήσει από τη Σουραμπάγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη, έχασε κάθε επαφή με τον πύργο ελέγχου περίπου μία ώρα μετά την απογείωση.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 162 άτομα, μεταξύ των οποίων επτά μέλη του πληρώματος, 16 παιδιά και ένα βρέφος. Στην τελευταία του επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου, ο πιλότος ζητούσε την άδεια να στρίψει αριστερά και να ανέβει από τα 10 στα 11,5 χλμ., λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η εξαφάνιση της πτήσης έχει να κάνει με τα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα με τη δημιουργία πάγου στην ατμόσφαιρα, που δεν επέτρεψε στον πιλότο να χειριστεί σωστά το αεροπλάνο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους αλλά και των επιβαινόντων συνεχίζονται, ενισχυμένες από αεροπορικά και διασωστικά σώματα των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Διαβάστε επίσης:

Ινδονησία: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους στη θάλασσα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης