Γιορτές με τα σκουπίδια στους δρόμους θα κάνουν οι πολίτες στην πρωτεύουσα της Ηλείας, τον Πύργο, αφού δεν έχει δοθεί επί της ουσίας λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει μήνες την περιοχή. Από ελάχιστα σημεία στον Πύργο απομακρύνθηκαν σήμερα όγκοι σκουπιδιών, κάτι που μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στην κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Τα ξημερώματα της Τρίτης για λίγες ώρες έγινε αποκομιδή σε κεντρικά σημεία του Πύργου και τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν μεταφέρθηκαν στην ΑΓΡΟΤΕΚ δίπλα στο νοσοκομείο της πόλης, καθώς δόθηκε άδεια από τον διοικητή του, για χρήση του χώρου μόλις για μια ημέρα, προκειμένου να γίνει άμεση μεταφόρτωση και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου, όπου υπάρχει ανοχή λίγων τόνων ακόμα στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας. Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα ξεκινήσει και πάλι τη Δευτέρα, με στόχο να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ποσότητες έως την Πρωτοχρονιά, όμως ο όγκος τους είναι πολύ μεγάλος και φαντάζει αδύνατο να καθαρίσει η πόλη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταμεσονύχτια αποκομιδή

Απορριμματοφόρα με εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας, πραγματοποίησαν δεκάδες δρομολόγια από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 6 το πρωί, που φορτώθηκαν τα πρώτα κοντέινερ για Ναύπακτο, απομακρύνοντας από κεντρικά σημεία της πόλης τα σωρευμένα σκουπίδια. Η αποκομιδή θα ξεκινήσει και πάλι – καλώς εχόντων των πραγμάτων, από Δευτέρα, σύμφωνα με πηγές της δημοτικής αρχής.

Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «δώσαμε τη σύμφωνη γνώμη μας, στο Δήμαρχο Πύργου που μας το ζήτησε, να λειτουργήσει μόνον για μια ημέρα, την Τρίτη, σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων δίπλα από το Νοσοκομείο στην έκταση της ΑΓΡΟΤΕΚ. Ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος, συμφωνήσαμε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος ώστε να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από την πόλη τις γιορτινές αυτές μέρες. Ήδη από το πρωί, καταφθάνουν κοντέινερ τα οποία μεταφέρουν τα σκουπίδια στην Ναύπακτο. Επιπλέον, στην συμφωνία μας, ο Δήμαρχος μας έδωσε τη διαβεβαίωση, ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, ο χώρος της ΑΓΡΟΤΕΚ θα έχει καθαριστεί και δεν θα υπάρχει ίχνος σκουπιδιών. Επίσης θα ρίξουν και αμμοχάλικο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης