Η Ρεάλ επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι είναι ασταμάτητη και εκτός Ευρώπης. Το υπ’ αριθμόν 21 διαδοχικό «θύμα» της, η Κρους Ασούλ δεν μπόρεσε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Η «ομαδάρα» που έχει στήσει ο Κάρλο Αντσελότι διέλυσε την με 4-0 την πρωταθλήτρια Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής (CONCACAF) και προκρίθηκε αβάδιστα στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων.

Γενικότερα ήταν ένας «μονόλογος», με τους Μεξικανούς να έχουν δύο εκλάμψεις που όμως δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν. Αντιθέτως, οι Μαδριλένοι είχαν ρέντα και όπως το συνηθίζουν: μεγάλη ευστοχία. Στο 3′ ο Κριστιάνο είδε τον Κορόνα να τον σταματά εξ επαφής, αλλά ο τερματοφύλακας της Κρους Ασούλ δεν θα είχε ανάλογα καλή συνέχεια. Στο 11′ το σουτ του Μπενζεμά έξυσε το δεξί δοκάρι και στο 15′ ήρθε το γκολ. Ο Κρόος εκτέλεσε το φάουλ, ο Κορόνα έκανε τραγική έξοδο και ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά δεν συγχώρεσε το λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 30′ ο εξαιρετικός Κρόος που ήταν παντού και πάντα, είχε ένα καλό σουτ και έξι λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0. Ο Καρβαχάλ έκανε από δεξιά σούπερ επέλαση και γλυκιά σέντρα και ο Μπενζεμά με προβολή έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Κορόνα. Ωστόσο, οι Μεξικανοί θα μπορούσαν να μπουν και πάλι στο παιχνίδι στο 39′. Ο Σέρχιο Ράμος ανέτρεψε(;) τον Παβόνε εντός περιοχής, αλλά ο Κασίγιας απέκρουσε το πέναλτι του Τοράδο (σ.σ.: η 15η απόκρουση του και η δεύτερη διαδοχική σε διάστημα 96 ωρών).

Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε αμετάβλητο. Στο 50′ ο Ισκο που έκανε επίσης εξαιρετικό ματς, έκλεψε τη μπάλα, ο Μπενζεμά την πέρασε αριστερά στον Κριστιάνο (11η ασίστ του σε όλες τις διοργανώσεις) που σέντραρε για το κεφάλι του Μπέιλ, ο οποίος σκόραρε στο ρελαντί. Στο 63′ ο Ρονάλντο που δεν σκόραρε, κάτι που έχει συμβεί στην καριέρα του ως Μαδριλένος μόνο τώρα και κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θα μπορούσε να το βάλει, αλλά προτίμησε να το κάνει με εντυπωσιακή «ραμπόνα» και νικήθηκε από τον Κορόνα. Στην αμέσως επόμενη φάση όμως ο Μπαρέρα στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα, διέλυσε το δοκάρι του Κασίγιας. Αλλη ευκαιρία δεν είχαν οι Λατινοαμερικάνοι.

Η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού πάντως ανήκε στον παικταρά Ισκο. Στο 72′ πήρε τη μπάλα στο ημικύκλιο και αφού πέρασε δύο αντιπάλους, σπάζοντας τη μέση: τη δική του και των άλλων, πλάσαρε χαμηλά στη δεξιά γωνία. Μέχρι το φινάλε η Ρεάλ έψαξε και για πέμπτο γκολ, κάτι που δε έχει συμβεί ποτέ στη διοργάνωση από το 2000, όταν και έγινε Μουντιάλ Συλλόγων. Μαζί με το Διηπειρωτικό η Βασίλισσα έχει ήδη πέντε τελικούς με τρεις κατακτήσεις (1960, 1998, 2002) και θα περιμένει τον νικητή στο Οκλαντ-Σαν Λορέντζο, για να τις κάνει τέσσερις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρους Ασούλ (Λουίς Φερνάντο Τένα): Κορόνα, Πίντο, Ροδρίγκες, Ντομίνγκες, Τοράδο, Παβόνε (65′ Μπαρέρα), Χιμένες (65′ Φαμπιάν), Ρόχας (76′ Βαλαντές), Φλόρες, Μπερναρδέγιο, Φορμίκα

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος (65′ Βαράν), Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ιγιαραμέντι, Κρόος (73′ Κεντίρα), Ισκο (75′ Χεσέ), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Πηγή: gazzetta.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης