Η Σερά Γιλμάζ, μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της Τουρκίας, δήλωσε ότι έπεσε θύμα προσβολών και επικρίσεων από ισλαμιστικούς κύκλους στο Διαδίκτυο επειδή ήταν η επίσημη διερμηνέας του Πάπα Φραγκίσκου, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία.

«Με κατηγόρησαν ότι είμαι χριστιανή επειδή ήμουν η διερμηνέας του Πάπα», δήλωσε εκφράζοντας τη λύπη της στη διάρκεια συνομιλίας που είχε με μια ομάδα φοιτητών σε πανεπιστήμιο της Σμύρνης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηθοποιός, η οποία είναι διερμηνέας στα ιταλικά και τα γαλλικά, εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις «προσβολές» τις οποίες δέχθηκε μετά την παπική επίσκεψη στα τέλη Νοεμβρίου στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

«Μου είπαν πως είμαι χριστιανή, πως προσελήφθη από το Βατικανό και άλλα πράγματα», υπογράμμισε, εξηγώντας πως ανέλαβε καθήκοντα διερμηνέα αφού της το ζήτησε επισήμως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γιλμάζ ήταν επίσης η διερμηνέας του προηγούμενου ποντίφικα, του Βενέδικτου 16ου, κατά την επίσκεψη που ο τελευταίος είχε πραγματοποιήσει στην Τουρκία το 2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης