Η πολύ καλή ψυχολογία των παικτών του, μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα, θα είναι το ατού της ΑΕΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον προπονητή της, Γιώργο Δώνη. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο 39χρονος τεχνικός υποστήριξε ότι η ομάδα του δούλεψε πολύ στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος και είναι πανέτοιμη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ μίλησε με σεβασμό τόσο για το δικέφαλο του βορρά, όσο και για τον προπονητή του, Φερνάντο Σάντος.

«Στο διάστημα της διακοπής δουλέψαμε πολύ καλά, έγινε σκληρή και ποιοτική δουλειά και πραγματικά οι παίκτες έδειξαν μεγάλη διάθεση. Σίγουρα η νίκη στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό μας τόνωσε το ηθικό κι αυτό φάνηκε όλες αυτές τις ημέρες», είπε ο Γιώργος Δώνης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αντίπαλο της ομάδας του: «Αν και είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα για οποιαδήποτε ομάδα, ο ΠΑΟΚ δείχνει καλύτερη ποιότητα σε σχέση με πέρυσι. Διαθέτει εξαιρετικό προπονητή και είναι μία από τις μεγάλες δυνάμεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και κάθε ματς είναι τρεις βαθμοί. Μπορεί να κερδίζεις εκτός έδρας Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά στο τέλος αυτό που θα μετρήσει θα είναι η τελική συγκομιδή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Δώνης απέφυγε να αποκαλύψει τα σχέδια του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην Τούμπα, λέγοντας: «Αυτό είναι κάτι που θα το δείτε την Κυριακή».

 Για το βαθμό ετοιμότητας των Τζιμπούρ, Πελετιέρι: «Είναι ικανοποιητικός, όχι μεγάλος. Αυτό διαπιστώνεται με τις εξετάσεις που έκαναν και την προπόνηση».

Για το σύστημα που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Από μόνο του κανένα σύστημα δεν σε κάνει να αλλάζεις περισσότερες πάσες και να παίζεις καλύτερο ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να κάνουμε το σύστημα να φαίνεται καλύτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό θα γίνεται, αν βελτιωνόμαστε σε θέματα τακτικής. Είναι φυσικά δύσκολο, γιατί η ΑΕΚ έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ και νέους παίκτες. Εκεί είναι η δουλειά του προπονητή, να διαχειρίζεται την ψυχολογία των παικτών και να χρησιμοποιεί αυτόν που του κάνει, την κάθε στιγμή. Μια καλή ομάδα χρειάζεται να έχει βάθος». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει εναντίον του ΠΑΟΚ: «Προβάδισμα έχει η ενδεκάδα του ντέρμπι. Δεν μπορώ να προχωρήσω από το ένα ματς στο άλλο σε πολλές αλλαγές».

Για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στην Τούμπα: «Σε ποιον δεν αρέσει να παίζει σε γεμάτο γήπεδο; Είναι ωραίο για τους ποδοσφαιριστές να παίζουν σε τέτοια ατμόσφαιρα. Θα φανεί πως η ομάδα μπορεί να αντέξει την πίεση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης