Σε ποινή κάθειρξης τριών ετών και εννέα μηνών καταδικάστηκε από δικαστήριο της Φρανκφούρτης Γερμανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη μετά την επιστροφή του στη χώρα από τη Συρία όπου εντάχθηκε στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Στην πρώτη δίκη του είδους, ο 20χρονος Κρέσνικ Μπερίσα κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γερμανικές Αρχές πιστεύουν ότι περισσότεροι από 500 Γερμανοί έχουν ταξιδέψει για να «συναντήσουν» τους τζιχαντιστές στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι 60 Γερμανοί έχουν πεθάνει στη μάχη ή σε επιθέσεις αυτοκτονίας και 180 έχουν επιστρέψει στη Γερμανία.

Ο Κρέσνικ Μπερίσα απέφυγε τη βαρύτερη ποινή της δεκαετούς κάθειρξης αφότου ομολόγησε ότι πέρασε έξι μήνες με το Ισλαμικό Κράτος πέρυσι στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 20χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης τον περασμένο Δεκέμβριο μετά την επιστροφή του από τη Συρία.

Κατηγορείται ότι εντάχθηκε στις τάξεις του IS στη βόρεια συριακή πόλη Χαλέπι, όπου οι Σύροι αντάρτες μάχονται τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Κάθισε στο εδώλιο το Σεπτέμβριο και αποδέχθηκε πρόταση της εισαγγελίας για μειωμένη ποινή σε αντάλλαγμα ομολογίας και πληροφοριών για την εσωτερική λειτουργία του Χαλιφάτου.

Ο Μπερίσα γεννήθηκε στη Γερμανία από γονείς που προέρχονται από το Κοσσυφοπέδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης