Αυξημένες είναι οι ανάγκες για τους εθελοντές που φροντίζουν τα αδέσποτα στη Μεσσηνία. Η αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους χρειάζεται τη στήριξη όλων όσοι ενδιαφέρονται για τα τετράποδα που ζουν έξω στον δρόμο. Ένα από τα σκυλιά που φροντίζουν είναι ο ΣΑΜ.

Ο συγκεκριμένος σκυλάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη χωματερή Γαργαλιάνων. Φοβικός από μικρός, δεν τον είχαν πλησιάσει τα μέλη της εθελοντικής ομάδας. Ζούσε απομονωμένος με τη μαμά του. Πριν από τρεις μήνες εμφανίστηκε μ’ ένα τραύμα στο ποδαράκι του. Τελικά, ύστερα από αρκετή προσπάθεια οι εθελοντές κατάφεραν να τον πιάσουν. Διαπιστώθηκε ότι το πόδι του είχε πάθει αγκύλωση. Κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί άμεσα στην Αθήνα σε πανσιόν με σχετική εμπειρία σε φοβικά ζώα. Εκεί ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικοποίησης και ειδικών ασκήσεων, προκειμένου να λειτουργήσει το ποδαράκι του κανονικά. Το κόστος είναι 120 ευρώ μηνιαίως και είναι άγνωστος ο χρόνος παραμονής του εκεί. Τα κτηνιατρικά έξοδα είναι καλυμμένα, ωστόσο υπάρχει ανάγκη για τα έξοδα παραμονής του στις εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεση είναι η ανάγκη και για στειρώσεις. Συνολικά 12 καινούρια θηλυκά πρέπει να στειρωθούν άμεσα. Το κόστος της κάθε επέμβασης αγγίζει τα 120 ευρώ. Η εγκατάλειψη 28 νέων σκύλων, κυρίως κουταβιών, αύξησε κατά πολύ τις ανάγκες σε τροφή, εμβόλια και χάπια αποπαρασίτωσης.

«Βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να καλύψουμε όλες τις ανάγκες αλλά για εμάς οποιαδήποτε βοήθεια είναι ανεκτίμητη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εθελοντικής ομάδας, η οποία αριθμεί συνολικά πέντε άτομα.

Επικοινωνία:
E-mail: rizopoulou.anna@gmail.com
Κινητό: 6976 510568

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες….

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης