O Oλυμπιακός πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Σταντάρ Λιέγης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από τους πρωταθλητές Βελγίου με 2-0, γιατην 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να «κλειδώσουν» την πρόκριση για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Μπολόνι πέτυχαν οι Μποκανί στο 31’ και Γιοβάνοβιτς στο 89’.

Μετα από το σημερινό αποτέλεσμα η ομάδα του Πειραιά παρέμεινε στους έξι βαθμούς, ενώ η Σταντάρ έφτασε τους τέσσερις.

Ο Ζίκο παρέταξε τους «ερυθρόλευκους»  με σύστημα 5-4-1, δείχνοντας ότι πρωταρχικός στόχος της ομάδας του ήταν η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού ξεκίνησε ο Νικοπολίδης, έχοντας μπροστά τους Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος , οι οποίοι ήταν κεντρικοί αμυντικοί.

Στο δεξιό άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Γκαλίτσιος, ενώ στο αριστερό ο Ραούλ Μπράβο.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής τα δύο αμυντικά χάφ ήταν οι Μαρέσκα και Ντουντού, μπροστά τους βρίσκονταν οι Οσκαρ (αριστερά) και Γκαλέτι (δεξιά) ,ενώ αιχμή του δόρατος ήταν ο ο Μήτρογλου.

Στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί κάποια αξιόλογή φάση.

Η ομάδα του Πειραιά επισκέφθηκε για πρώτη φορά με αξιώσεις τα καρέ της Σταντάρ στο 11’.
 
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε την σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία, ωστόσο κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα του Μπολάτ.

Στη συνέχεια η ομάδα του Μπολόνι ανέβασε στροφές και δημιούργησε  την πρώτη της φάση στο με σουτ του Μποκανί, που πέρασε άουτ.

Ότι δεν μπόρεσε ο Κονγκολέζος επιθετικός στο 27’ το πέτυχε τέσσερα λεπτά αργότερα με τη βοήθεια βέβαια του Μέλμπεργκ.

Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Πειραιά  δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα μετά από την μακρινή μπαλιά του Μανγκαλά, αυτή κατέληξε στον Μποκανί, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Νικοπολίδη, ανοίγοντας το σκορ.

Το γκολ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 40’ λίγο έλειψε να πετύχουν και δεύτερο γκολ με εξαιρετικό σουτ του Καρσελά, το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός έχασε τον Γκαλέτι στο 42’, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Φετφατζίδη, που έκανε το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ζίκο μπήκε αποφασισμένη για να πετύχει το γκολ της ισοφάριση.

Οι παίκτες του Ζίκο είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν ωραία και ψύχραιμα την μπάλα, και στο 57’ έφτασαν μία ανάσα από το 1-1.

Εντούτοις η κεφαλιά-ψαράκι του Μαρέσκα από το ύψος του πέναλτι, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπολάτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μέλμπεργκ πετάχτηκε, ωστόσο το πλάσε στην κίνηση κατέληξε στην αγκαλιά του Μπολάτ.

Η ομάδα του Πειραιρία συνέχισε να πιέζει, ο Ζίκο τα έπαιξε όλα για όλα, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Στολτίδη και Γιάννη Παπαδόπουλο στις θέσεις των Α. Παπαδόπουλο και Όσκαρ αντίστοιχα, ωστόσο το γκολ ήρθε από την Σταντάρ.

Στο 88’ ο Νικοπολίδης απέκρουσε  το πλασέ του Γκορέ, ωστόσο ο Γιοβάνοβιτς πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
 
 Σταντάρ Λ. (Μπόλονι): Μπολάτ, Ρικάρντο Ρότσα, Φελίπε, Μποκανί, Ντε Καμάργκο, Καμοτσάτο, Σαρ (46’Ράμος), Μάνγκαλα, Γιοβάνοβιτς (90’Γιοβάνοβιτς), Βίτσελ, Καρσελά (87’Γκορέ).

Ολυμπιακός (Zίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι (43’Φετφατζίδης), Όσκαρ (77’Στολτίδης), Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ντουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος (77’Γ.Παπαδόπουλος), Μαρέσκα, Μήτρογλου. 


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης