Με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη δήμαρχος Καισαριανής ο κ. Ηλίας Σταμέλος, υποστηριζόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), επικρατώντας στη «μάχη» για τον δημαρχιακό θώκο του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Κοντόσταυλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμέλος εξελέγη με 3.933 ψήφους, έναντι 3.728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος, ο οποίος είχε αναδειχθεί δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων της κάλπης του Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα άκυρα ανήλθαν σε 114 και τα λευκά σε 155.

Ψήφισαν 7.930 από τους 23.833 δημότες Καισαριανής.

Υπενθυμίζεται ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β’ γύρου για μόλις μία ψήφο, ενώ από την αρχή είχε ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α’ γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Δήμο Τροιζηνίας, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί δήμαρχος λαμβάνοντας 62,26% τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και 47,37% την πρώτη.

Ο τρίτος σε ψήφους, κ. Σάββας Αθανασίου (25,27% την πρώτη Κυριακή), ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας τη χθεσινή ψηφοφορία.

Όσον αφορά στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, επανεξελέγη με 36% ο Γιώργος Δρίκος (υποστηρίζεται από τη ΝΔ).

Ο κ. Δρίκος έλαβε 3.908 ψήφους (36%) και ακολούθησαν η Ιωάννα Κριεκούκη (που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) με 3.266 ψήφους (30%) και ο Θανάσης Πανωλιάσκος (που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) με έξι ψήφους λιγότερους, δηλ. 3.260 ψήφους (30%). Ψήφισε το 60% των δημοτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης