Αναχώρησε για τη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός, χωρίς τους Κώστα Τσαρταρή, Μάικ Μπατίστ και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ενόψει της αυριανής αναμέτρησης (21:45 ώρα Ελλάδας) με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Ευρωλίγκα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μίλησε για την επιστροφή στην πόλη που εργάστηκε για τρία χρόνια, ως τεχνικός της Ρεάλ, και για τη φιλία που τον συνδέει με τον νέο προπονητή της «βασίλισσας», Έτορε Μεσίνα.

«Είναι ακόμη ένας αγώνας για την Ευρωλίγκα, κάτι που αυτόματα σημαίνει πως είναι δύσκολος. Η Ρεάλ έκανε πολλές αλλαγές, διαθέτει νέο προπονητή και παίκτες. Αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, αλλά μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για μας, από τη στιγμή που μετράμε τρεις σημαντικές απουσίες. Παρ΄ όλα αυτά, θα παλέψουμε σκληρά και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», δήλωσε ο Ομπράντοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέλυσε την αυριανή αντίπαλο των «πρασίνων»: «Προσπαθεί να παίξει επιθετική άμυνα και είναι ομάδα που της αρέσει να τρέχει. Εξαρτάται ποιος είναι στο παρκέ. Οταν είναι ο Πριτζιόνι και παίζουν πέντε εναντίον πέντε στο μισό γήπεδο, αναγνωρίζει τα πάντα και κάνει τη διαφορά, γιατί είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της. Κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι τρεις ψηλοί της, Βελίτσκοβιτς, Γκαρμπαχόσα και Λαβρίνοβιτς έχουν την ικανότητα να σουτάρουν και από την γραμμή του τρίποντου».

Από το 1994 μέχρι το 1997, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς διετέλεσε τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, και σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο για εμένα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ. Για εμένα είναι απλά ένα ακόμη παιχνίδι. Ο Έτορε (Μεσίνα) είναι φίλος μου. Τον σέβομαι πολύ και μόνο αυτό. Είναι ένας ακόμη αγώνας της Ευρωλίγκα και τίποτα παραπάνω. Από την άλλη, για εμένα το ματς είναι ιδιαίτερο, επειδή πάω στην Μαδρίτη, μια πόλη που μου αρέσει πάρα πολύ και ήμουν τρία χρόνια προπονητής εκεί».

«Υπάρχει μυστικό επιτυχίας;» ρωτήθηκε ο πρωταθλητής Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό την περασμένη σεζόν και απάντησε: «Δεν υπάρχει μυστικό. Πρώτα από όλα προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά. Φέτος έχουμε τον Καλάθη, τον Τέπιτς και τον Μπόγρη και ξοδεύουμε πολύ χρόνο στο να τους μιλάμε και να τους βοηθάμε. Το ίδιο κάνουν και οι συμπαίκτες τους. Ομως, η σεζόν μόλις άρχισε. Βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο και προσπαθούμε να παίξουμε καλύτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος, αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα: «Τώρα έχουμε τρία εκτός έδρας παιχνίδια στην σειρά. Δεν είναι εύκολο για τους παίκτες να ξυπνούν στις 5 το πρωί με 2-3 ώρες ύπνο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι και η ξεκούραση είναι πολύ σημαντική και ότι η σεζόν είναι μακρά».

Ο Νίκολα Πέκοβιτς δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα: «Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η Ρεάλ διαθέτει νέο προπονητή, νέους παίκτες και στοχεύουν ψηλά. Πρέπει να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο δικό μας δρόμο. Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα μας θ’ αγωνιστεί στη Μαδρίτη χωρίς τρεις παίκτες-κλειδιά, αλλά αυτό είναι κάτι με το οποίο έχουμε μάθει να ζούμε και δεν αλλάζει τη φιλοσοφία μας. Προσπαθούμε σκληρά να παίζουμε καλό και αποτελεσματικό μπάσκετ και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να παλεύεις και να νικάς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης