Ένα σχέδιο έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τους Παλαιστίνιους ζήτησε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Daniel Ayalon, να ετοιμάσουν και να εκπονήσουν οι αραβικές χώρες.

Ο Ayalon δήλωσε απογοητευμένος από τη συμμετοχή των αραβικών χωρών και κυρίως της Σαουδικής Αραβίας στο πρόβλημα της Παλαιστίνης και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει ανάγκη για ένα σχέδιο όπως ήταν το σχέδιο Μάρσαλ, για να δημιουργήσει δουλειές και να θέσει τις βάσεις για τη βιομηχανική ανάπτυξη στα παλαιστινιακά εδάφη. Η εκτίμησή μου είναι -και είναι πολύ χαμηλή- ότι 10 δισεκατομμύρια δολάρια αυτήν την στιγμή στην Ιουδαία και την Σαμάρια θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα στην οικονομία της Παλαιστίνης».

Ο Ισραηλινός υφυπουργός έριξε στο τέλος το «μπαλάκι» της ευθύνης για αυτήν την πρωτοβουλία στη Σαουδική Αραβία λέγοντας:

«Πού είναι τα χρήματα σήμερα; Κυρίως στις χώρες του Κόλπου. Η Σαουδική Αραβία, με τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια δολάρια που κερδίζει από το πετρέλαιο, θα μπορούσε σίγουρα να στείλει λίγα χρήματα στους Παλαιστίνιους με έναν τρόπο που θα συνεισέφερε στην οικονομία τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης