Αναθεωρείται ο εσωτερικός κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δώρα που δίνονται σε στελέχη της μετά από παρέμβαση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, Νικηφόρου Διαμαντούρου, με αφορμή μία υπόθεση που θα μπορούσε να προκαλέσει υπόνοιες διαπλοκής.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Φίλοι της Ευρώπης» κατήγγειλε ότι δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εργάζονται στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού με αρμοδιότητα στα θέματα αντιντόπιγκ αποδέχθηκαν προσκλήσεις VIP από εταιρεία αθλητικών ειδών προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι στο Παρίσι. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση θεωρεί ότι λόγω της θέσης των δύο αξιωματούχων της Επιτροπής θα μπορούσε να υπάρξει «σύγκρουση συμφερόντων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής ουσιαστικά αποδέχθηκε την επιχειρηματολογία της ΜΚΟ και υποστήριξε πως παρά το γεγονός ότι δεν αμφισβητείται η αμεροληψία των στελεχών της Επιτροπής, θα ήταν προτιμότερο να μην τους είχε επιτραπεί να αποδεχθούν τις εν λόγω προσκλήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έκανε δεκτή αυτή τη γνωμοδότηση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή και ενημέρωσε τον Νικηφόρο Διαμαντούρο πως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία αναθεώρησης του εσωτερικού κανονισμού για τα δώρα σε στελέχη της Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης