Θετική ήταν η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συνεδρίασε την Τρίτη στη Ρόδο, για την προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Λιμενικό Ταμείο Σύρου για την αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίου στη Σύρο.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου, προϋπολογισμού 150 χιλιάδων ευρώ, που θα αναβαθμίσει τις μεταφορές του νησιού και παράλληλα θα δώσει επιπλέον ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισηγητής του θέματος ήταν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος χαρακτήρισε ιστορική την σημερινή μέρα για την Περιφέρεια, καθώς μ’ αυτή την απόφαση παρεμβαίνει σ’ ένα πολύ σημαντικό έργο, διατηρώντας την άδεια του υδατοδρομίου στα χέρια της Περιφέρειας και του Λιμενικού Ταμείο και όχι των ιδιωτικών εταιρειών που εξέφρασαν ενδιαφέρον.

Από την πλευρά της μειοψηφίας, ο Γιάννης Δεκαβάλλας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η Περιφέρεια εμπλέκεται στην κατασκευή των υδατοδρομίων, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το χώρο κατασκευής του υδατοδρομίου της Σύρου (Ερμούπολη ή Φοίνικα) γιατί αυτό δεν αναφερόταν στην εισήγηση του κ. Λεονταρίτη.

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης