Ο Γουέιν Ρούνεϊ ήταν το πρόσωπο της αποψινής βραδιάς στις αναμετρήσεις των προκριματικών στο Euro 2016, καθώς ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας γιόρτασε τις 100 συμμετοχές με τα τρία λιοντάρια διανθίζοντας την παρουσία του και ένα γκολ, στη νίκη της ομάδας του επί της Σλοβενίας με 3-1.

Μια μεγάλη επιτυχία, αναμφίβολα, που εορτάστηκε παραδοσιακά με το καπέλο σε χρυσό χρώμα πριν το εναρκτήριο λάκτισμα. Αν όμως το απόλυτο ρεκόρ του Πίτερ Σίλτον (125 συμμετοχές) είναι προς το παρόν αρκετά μακρινό, εκείνο του σερ Μπόμπι Τσάρλτον, που είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική Αγγλίας με 49 γκολ, πλησίασε αρκετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το γκολ που σημείωσε το Σάββατο ο Ρούνεϊ έφτασε στα 44 κι έπιασε στην τρίτη θέση τον Τζίμι Γκριβς, ενώ του Τσάρλτον μπροστά του έχει πια μόνο τον Γκάρι Λίνεκερ, που όταν περάτωσε την καριέρα του στην Εθνική ομάδα είχε προσφέρει στην Αγγλία 48 τέρματα.

Τα «τρία λιοντάρια» έκαναν το «4Χ4» και οδηγούν άνετα τον 5ο όμιλο, ενώ οι Ελβετοί με το ευρύ 4-0 επί της Λιθουανίας έφτασαν στη δεύτερη θέση τους Σλοβένους και τους αποψινούς αντιπάλους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης