Ανεπανόρθωτες φαίνεται ότι είναι οι ζημιές από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής και εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας (ΑΗΣ). Για την πυρκαγιά ενημερώθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και για την κατάσβεσή της εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο 13 οχήματα με 27 πυροσβέστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ εξακολουθούν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από τον χώρο της 4ης μονάδας, του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας καθώς όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο χώρο υπάρχουν εύφλεκτά υλικά που διατηρούν τη φωτιά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αναζωπυρώσεις. Ωστόσο η υπηρεσία διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος επέκτασης.

Επίσης όπως διαβεβαίωσε νωρίτερα ο τομεάρχης λειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαίδας, Ανέστης Κεφαλάς, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με τον ίδιο η 4η Μονάδα ήταν εκτός λειτουργίας, λόγω επισκευών, τις τελευταίες τρεις μέρες και αύριο αναμένονταν να την εντάξουμε ξανά στο σύστημα.

Όπως έγινε γνωστό περίπου 12 άνθρωποι διακομίσθηκαν στον νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης