Στο κλείσιμο της χωματερής της Φυλής θα προχωρήσει το πρωί η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση έναρξης των νέων έργων κατασκευής σε Κερατέα και Γραμματικό, τα οποία παραμένουν καθηλωμένα λόγω των μεγάλων αντιδράσεων των τοπικών φορέων.  

Η Αθήνα απειλείται για άλλη μια φορά με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους και οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα καταστούν όμηροι αυτής της κατάστασης, αφού ο αποκλεισμός της Φυλής θα διαρκέσει ένα 24ωρο, χωρίς κανείς να γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του ΕΣΔΚΝΑ, που θεωρεί ότι το ποτήρι έχει πια ξεχειλίσει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη Φυλή φτάνουν ημερησίως 6.500 τόνοι απορριμμάτων από όλη σχεδόν την Αττική και δεν μπορεί ολόκληρο το Λεκανοπέδιο να έχει ένα μόνο ΧΥΤΑ και ένα εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων. Πρέπει να προχωρήσει ο περιφερειακός σχεδιασμός και να δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές και σε άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου, καθώς η μη εφαρμογή του θα έχει δυσάρεστα αποτελέσματα στο περιβάλλον και στην οικονομία της χώρας», αναφέρει στη zougla.gr ο κ. Νίκος Χιωτάκης, δήμαρχος Κηφισιάς και πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ. 

Την Πέμπτη θα συγκληθεί εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, για να αποφασίσει για την πορεία των κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης