Η αμερικανική οικονομία μπορεί να ξαναρχίσει να δημιουργεί θέσεις εργασίας από το πρώτο τρίμηνο του 2010, εκτίμησε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος εμφανίστηκε με αυτό τον τρόπο πιο αισιόδοξος από άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Το ποσοστό της ανεργίας, που έφθασε το Σεπτέμβριο το 9,8%, το υψηλότερο ποσοστό από το 1983, αναμένεται πως θα συνεχίσει να αυξάνεται τους επόμενους μήνες, αλλά θα αναδιπλωθεί σχετικά γρήγορα, εκτίμησε ο Γκάιτνερ, ο οποίος μιλούσε στην εκπομπή “Meet the Press” του καναλιού NBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκάιτνερ εμφανίζεται πιο αισιόδοξος από την επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Κριστίνα Ρόμερ, η οποία δεν αναμένει μία αισθητή βελτίωση της κατάστασης όσον αφορά την απασχόληση πριν από το 2011.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα προβλέπει επίσης πως η ανεργία δεν αναμένεται να πέσει “αισθητά” το 2010. Όσο για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προβλέπει πως η ανεργία θα αρχίσει να πέφτει από το δεύτερο τρίμηνο του 2010, αλλά “προοδευτικά”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης