Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν επιβεβαίωσε τη σκλήρυνση της στάσης του προέδρου Ποροσένκο, δηλώνοντας σήμερα σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild», πως «οι αρχές του Κιέβου σκοπεύουν να ανακτήσουν τις ανατολικές περιοχές».

«Μερικές περιφέρειες στην ανατολική Ουκρανία είναι εκ των πραγμάτων υπό τον έλεγχο Ρωσοφώνων τρομοκρατών και ρωσικών στρατευμάτων. Όμως παραμένουν ουκρανικές περιφέρειες και θα τις ανακτήσουμε» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κλίμκιν δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση για ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση. Όπως και ο πρόεδρος Ποροσένκο, χαρακτήρισε τις εκλογές που πραγματοποίησαν την Κυριακή οι αυτονομιστές «μείζονα παραβίαση» του πρωτοκόλλου του Μινσκ, που υπεγράφη στις 5 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στο Κίεβο και τους αυτονομιστές με τη συμμετοχή της Μόσχας και του ΟΑΣΕ.

«Δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλάμε για μια πλήρη αποτυχία (της ειρηνευτικής διαδικασίας), αλλά η αναγνώριση της “ψηφοφορίας” από τη Ρωσία θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ» επεσήμανε επίσης, καλώντας μάλιστα τους Δυτικούς να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στο Κρεμλίνο και να ενισχύσουν τις κυρώσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης