Φωτιά στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Αφγανιστάν έβαλε ο Abdullah Abdullah.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και διεκδικητής της αφγανικής Προεδρίας ανακοίνωσε με τηλεοπτικό διάγγελμα πως δεν θα συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, γιατί δεν πληρούνται οι όροι που είχε θέσει για μια δίκαιη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα συμμετάσχω στις εκλογές. Είναι μία απόφαση που δεν την έλαβα με ευκολία, αλλά μετά από πολλές διαβουλεύσεις με τον αφγανικό λαό, τους υποστηρικτές μου και σημαντικούς ηγέτες», δήλωσε ο Abdullah απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, τονίζοντας πως δεν τους καλεί να μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών έγινε τον Αύγουστο, αλλά στιγματίστηκε από ευρεία νοθεία, σύμφωνα με διεθνείς παρατηρητές. Ο Karzai είχε λάβει το 49,76% των ψήφων, έναντι 30,59% του Abdullah.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εξελίξεις, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Hillary Clinton είπε ότι έστω κι αν μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος θα είναι στις 7 Νοεμβρίου o Karzai, η Ουάσινγκτον θα θεωρήσει «έγκυρη» την προεδρική εκλογή στο Αφγανιστάν.

Από την πλευρά του ο Karzai, δήλωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, παρά την αποχώρηση του συνδιεκδικητή της εξουσίας.

Διαβάστε επίσης:

Με αποχώρηση από τις εκλογές απειλεί ο Abdullah
, Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009, 17:31.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης