Ολοκληρώθηκε χθες στο Cupertino της Californi μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα η παρουσίαση της Apple για τον μήνα Οκτώβριο.

Πολλά νέα προιόντα και πολλές νέες εφαρμογές για τους χρήστες της έχει ετοιμάσει η αμερικάνικη εταιρεία. Ξεκινώντας να σημειωθεί ότι τα νέα προϊόντα της Apple κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες στην Αμερική αλλά θα πάρει λίγο καιρό έως ότου έρθουν στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Software
Ξεκινώντας την παρουσίαση, ο CEO, Tim Cook έκανε μια αναδρομή στο event του Σεπτεμβρίου (iPhones, Apple Watch). Ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι μία καλή χρονιά και ήδη φοβερά πολυάσχολη”. Επίσης στην Apple αναμένουν προσεχώς για την εκκίνηση των πωλήσεων στην Κίνα. Θα εξαχθούν νέες υπηρεσίες όπως το Apple Pay που ξεκινά την πορεία του την Δευτέρα 20-10-2014. Επίσης, το watch kit, πρόγραμμα για την ανάπτυξη εφαρμογών για το Apple Watch, θα κάνει και αυτό την εμφάνισή του τον επόμενο μήνα.

OS-X-Yosemite

Μετά τον Tim Cook, σειρά είχε ο Greg Federighi υπεύθυνος για το software. Ο τελευταίος ανέδειξε τα νέα χαρακτηριστικά της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος των Mac, του Χ Υosemite. Με πολλές ανανεώσεις στα προγράμματα σύμβολα, όπως το Safari και iTunes θα βρεθεί στις αναβαθμίσεις των ανά τον κόσμο Mac από σήμερα Πέμπτη. Τέλος, για να κλείσει το software, η έκδοση 8.1 θα είναι διαθέσιμη από Δευτέρα δωρεάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

http://www.youtube.com/watch?v=-7ss7UGpq0A

iPad Air 2
Στην έναρξη του event παρουσιάστηκαν οι συνολικές πωλήσεις της σειράς που ανέρχονται μέχρι σήμερα στα 225 εκατομύρια iPad παγκοσμίως. Σειρά στη σκηνή μετά την αλλαγή για την παρουσίαση νέων φορητών συσκευών πήρε ο Phil Schiller. Εντυπωσιακό θα χαρακτήριζε κανείς το iPad Mini Air 2 με πάχος μόλις 6,1 χιλιοστά, μειωμένο κατά 18% σε σχέση με τα προηγούμενα. Τα στατιστικά βέβαια μιλούν από μόνα τους. Μπορεί η Apple να έχει πουλήσει το πρώτο εξάμηνο του έτους 29.6 εκατομμύρια tablets αλλά τα νούμερά της φαίνονται πεσμένα σε σχέση με πέρσυ κατά 13%. Συνολικά, ολόκληρη η ζήτηση για tablet έχει πέσει. Για το 2014 μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί 229 εκατομμύρια tablets, 11% περισσότερα από το 2013 αλλά μείον 55% σε σχέση με το 2012.

Screen Shot 2014-10-15 at 1.11.17 PM.0.0 standard 1280.0

Το νέο iPad πέρα από το εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό θα φέρει και τον A8x επεξεργαστή μαζί με τον Μ8 συν-επεξεργαστή που θα μετρά κίνηση και ανύψωση. Με την νέα οθόνη και τα νέα καλούδια όπως slo-motion, Touch-ID και δίαφορες εφαρμογές όπως Pixelmator, Replay οι άνθρωποι της Apple θέλουν να κάνουν την υπέρβαση στα tablet. Η κάμερα πλέον διαθέτει 8 megapixel και όχι 5 όπως την είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος. Παρόλα αυτά μικρός παραμένει και ο χρόνος διάρκειας της μπαταρίας, στις μόλις 10 ώρες. Χωρίς πολλά-πολλά η παρουσίαση πέρασε ταχύτατα από το iPad Mini 3 με τις προπαραγγελίες να αρχίζουν αύριο και το shipping την άλλη εβδομάδα. Τέλος, οι τιμές είναι Apple-certified, δηλαδή πιο τσιμπημένες από ότι θα έπρεπε. Τέλος αν και το Apple Watch θα εμφανιστεί στην αγορά μέσα στο 2015, η Apple θέλει να το εμπλουτίσει με σημαντικές εφαρμογές και όχι πολλές και άχρηστες. Γι’ αυτό το App Store στην Apple το θέλουν ενισχυμένο όταν θα κάνει την εμφάνισή του το Apple Watch.

iMac & Mac Mini
Θηρίο σε κλουβί φαίνεται να είναι το νέο iMac με 27 ίντσες οθόνη ανάλυσης 5210×2880 (5Κ) κάνοντάς την την πιο πυκνή οθόνη μέχρι σήμερα. Επίσης, φημίζεται ότι έχει 7 φορές περισσότερα Pixels από μία HD TV. Tα 3,5 Ghz i5 έως 4 Ghz i7, Randeon R9 κάρτα γραφικών και ένα TB Fusion δίσκο συμπληρώνουν το πακέτο. Η Apple θέλει (και το έχει καταφέρει με όλες τις βελτιώσεις) τα κινητά, tablet και υπολογιστές της να επικοινωνούν και να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους χωρίς πολλές ρυθμίσεις και προσπάθεια.

306692-apple-imac-27-inch-late-2012

Επίσης, νέες τεχνολογίες όπως ενισχυμένο backlit με λιγότερη κατανάλωση, νέα chip για την διαχείριση της οθόνης και νέο υλικό στην οθόνη έρχονται να προσθέσουν πόντους στο θέαμα. Η τιμή του iMac θα κυμαίνεται στα 2.500 δολλάρια, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Τέλος, το Mac Mini σε μέγεθος τσέπης θα κοστίζει 500 δολλάρια.

Συμπεράσματα
Η Apple ολοκλήρωσε την παρουσίαση της νέας σειράς προϊόντων της, που είχε ξεκινήσει με τα iPhone 6 τον Σεπτέμβριο. Αποσυρόμενος από την σκηνή του event, ο Tim Cook αναφέρθηκε σε όλη την γκάμα προϊόντων της Apple, ονομάζοντάς την ως “την μεγαλύτερη που είχε ποτέ η Apple” (αυτονόητο) προσθέτωντας “αυτό είναι το όραμά μας για την προσωπική φορητή τεχνολογία, και μόλις ξεκινήσαμε”. Θυμίζουμε ότι το iPhone 6 έρχεται στην Ελλάδα στις 31 Οκτωβρίου και τιμές μπορείτε να δείτε στο Bestprice.gr.

Για περισσότερα σχετικά με το iPhone 6 και το Apple Watch κάντε κλικ εδώ. Συζητήστε τα τελευταία mobile news στο forum Κινητά του GameWorld.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης