Ριζικές αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου προτείνει ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί μέσα από το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Parlons Football» (σ.σ.: μιλάμε για το ποδόσφαιρο), η παρουσίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας εισηγήθηκε την θέσπιση της «λευκής κάρτας», η οποία θα αφορά αποκλειστικά στους ποδοσφαιριστές που διαμαρτύρονται στον διαιτητή και η ποινή της θα ισοδυναμεί με δεκάλεπτη αποβολή των παικτών από τον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να καταπολεμήσουμε την υπάρχουσα μανία των ποδοσφαιριστών να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις των διαιτητών, η οποία λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας, προτείνω τη δημιουργία μίας λευκής κάρτας, η οποία θα σημαίνει μία προσωρινή αποβολή δέκα λεπτών και παραμονή του τιμωρημένου στον πάγκο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος παλαίμαχος άσος, διευκρινίζοντας ότι «…δεν πρέπει να μπερδέψουμε αυτή τη μέθοδο με την κίτρινη κάρτα, η οποία απευθύνεται στα φάουλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Παράλληλα ο Μισέλ Πλατινί εξέφρασε την πρόθεσή του να προτείνει την αύξηση των αλλαγών ανά παιχνίδι, από τρεις σε πέντε για κάθε ομάδα.

«Κάθε προπονητής θα μπορεί να αντικαθιστά δύο ποδοσφαιριστές στο ημίχρονο και να διατηρεί παράλληλα το δικαίωμα των τριών αλλαγών σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού», επισήμανε ο πρόεδρος της UEFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης