Η βιταμίνη Β5, ή παντοθενικό οξύ, είναι αναγκαία για τη μετατροπή των λιπών και των υδατανθράκων σε ενέργεια και επίσης για την υποστήριξη των επινεφριδίων, τα οποία ρυθμίζουν την απόκριση άγχους στο σώμα.

Από πού τη λαμβάνω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καλύτερες πηγές της Β5 είναι τα ψάρια, τα πουλερικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, η σίκαλη, το κριθάρι, το κεχρί, τα καρύδια, το κοτόπουλο, οι κρόκοι αυγων, το συκώτι και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Μην εφαρμόσετε κάποια δίαιτα προτού συμβουλευτείτε το γιατρό ή το διατροφολόγο σας.

Πηγή:diaita.org

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης