Έτοιμος να αντιμετωπίσει «κατά μέτωπο» τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας G20, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα στην βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Ο πρωθυπουργός της ΑυστραλίαςΑπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως σχεδιάζει να συμπεριφερθεί στον επικεφαλής του Κρεμλίνο μόλις τον συναντήσει τον επόμενο μήνα -όταν και θα του θέσει εκ νέου το ζήτημα της κατάρριψης αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας- ο Τόνι Άμποτ, είπε: «θα τον πιάσω απ’ τον γιακά» («Look, I’m going to shirtfront Mr Poutin… you bet I am»). Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του επανέλαβε ότι θεωρεί υπεύθυνη για την τραγωδία τη Ρωσία, καθώς εκείνη ήταν που προμήθευσε με οπλικά συστήματα τους Ρωσόφωνους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάρριψη του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση MH17 συνέβη τον Ιούλιο. Προκάλεσε επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης και αποτέλεσε την αφορμή για την επιβολή σκληρών οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας από ΗΠΑ και Ε.Ε..

«Θα πω στον κ. Πούτιν ότι πολίτες της Αυστραλίας δολοφονήθηκαν από Ρωσόφωνους αυτονομιστές. Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι γι’ αυτό» πρόσθεσε.

Πήραν… φωτιά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η κόντρα Αυστραλίας – Ρωσίας για το συγκεκριμένο θέμα ξεκίνησε όταν η Καμπέρα ζήτησε να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Μόσχας από τη Σύνοδο της G20, μιας και τη θεωρεί υπεύθυνη για το τραγικό συμβάν της κατάρριψης του αεροσκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα 298 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ανάμεσα στους νεκρούς επιβάτες βρίσκονταν και 38 Αυστραλοί πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε επανειλημμένα τονίσει στο παρελθόν ότι το Κρεμλίνο εξόπλισε με αντιαεροπορικούς πυραύλους τις δυνάμεις που μάχονταν κατά του κυβερνητικού στρατού στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και συνεχίζει να μη συνεργάζεται με τους εμπειρογνώμονες που εξετάζουν τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Οι δύο... μονομάχοι!

Βλαντιμίρ Πούτιν Vs Τόνι Άμποτ

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάντως, έχουν ήδη πάρει «φωτιά», παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων τα χαρακτηριστικά των δύο… μονομάχων, οι οποίοι φαίνεται πως θα πάνε με… λυμένη τη ζώνη στη Σύνοδο της G20.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Πόκερ στα συντρίμμια, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014, 13:10

Χειραψία Putin με… θαλάσσιο ελέφαντα!, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013, 18:02

Ο… υποβρύχιος πρόεδρος της Ρωσίας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013, 01:42

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης