Από τότε που ο Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ, κάθε μικρός αυτού του κόσμου ονειρεύεται ότι μπορεί να βγει νικητής απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Ο Θρασύβουλος σήμερα έζησε αυτό το όνειρο. Η ομάδα της Φυλής επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στην παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια του αγώνα) στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, θέτοντας εκτός νυμφώνος την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η οποία δεδομένου ότι βρίσκεται στο -11 απο την κορυφή στο πρωτάθλημα, μετά τον σημερινό αποκλεισμό ξέμεινε από στόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έδωσε την ιστορική πρόκριση στον Θρασύβουλο και έριξε στο «καναβάτσο» την «Ένωση» πέτυχε ο Καραμαλίκης στο 104’.

Η ΑΕΚ έτσι είναι η έκτη ομάδα της Super League που «αποχαιρέτησε» τη διοργάνωση, μετά τους Ολυμπιακό, Λάρισα, Πανθρακικό, Εργοτέλη και Ηρακλή.

Ο «δικέφαλος» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, επέβαλε το ρυθμό της, ωστόσο το γρήγορο γκολ που έψαχνε δεν ερχόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι είχαν σαφή προσανατολισμό για παιχνίδι αντεπιθέσεων, τακτική που άλλωστε ακολούθησαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την «Ένωση» δημιουργήθηκε μόλις στο 8’ με το σουτ του Λεονάρντο, που όμως απέκρουσε εύκολα ο Μπαρτζώκας. 

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι και να πιέζει τους «πράσινους».

Στο 34΄ η ΑΕΚ «φλέρταρε» με το 1-0, ωστόσο ο Ταχτσιδης  δεν κατάφερε εξ επαφής ν α σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, αφού η αμυντικοί του Θρασύβουλου έδιωξαν πάνω στη γραμμή.

Από την άλλη, η μοναδική καλή ευκαιρία για την ομάδα του Κεχαγιά προήλθε στο 27’ με ένα σουτ του Κατσίκη, που όμως απέκρουσε σε κόρνερ ο Σάχα.

Ο «δικέφαλος» μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος, προκειμένου να πετύχει κάποιο γκολ, που λίγο έλειψε να έρθει στο 49’  με τον Μπλάνκο.

Η μπάλα εντούτοις δεν έκανε το… χατίρι στον Αργεντινό φορ, καθώς το σουτ του προσέκρουσε στο δεξιό δοκάρι του Μπαρτζώκα.

Μάλιστα στη συνέχεια της φάσης ο Χέρσι είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ωστόσο αιφνιδιάστηκε, με αποτέλεσμα να αστοχήσει.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν το ασφυκτικό πρέσινγκ προς το Θρασύβουλο, προκειμένου να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.

Αυτό όμως δεν ήρθε ούτε στο 78΄ όταν είχαν δεύτερο δοκάρι αυτή τη φορά με τον Παυλή «σημάδεψε» και το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπαρτζώκα.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί πήρε την κατάσταση στα… πόδια του ο Καραμαλίκης, όταν στο 104’ με ένα σουτ παραβίασε την εστία του Σάχα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Αποτέλεσμα που υποχρέωσε την ΑΕΚ σε αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου, χαρίζοντας παράλληλα το «εισιτήριο» στην ομάδα της Φύλης για τους «16» της διοργάνωσης..

Κίτρινες: Βασιλείου, Ντοριβάλ, Παληγεώργος, Ζαπρόπουλος – Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Μπαρτζώκας, Βασιλείου, Ζαπρόπουλος, Πιπίνης, Σαπάνης, Ντοριβάλ (65′ Μίχος), Μαυροματίδης, Χατζηπαντελίδης, Κατσίκης (56’Ντελγκάδο), Παληεώργος, Αλεξάντροβιτς (84′ Καραμαλίκης).

AEK: Σάχα, Γεωργέας, Άρτσε, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Χέρσι (53′ Σκόκο), Μάκος, Γιάχιτς, Λεονάρντο (91′ Ιορντάκε), Ταχτσίδης (74′ Παυλής), Μπλάνκο.

 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Δεν έχω να πω πολλά για το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στο Θρασύβουλο. Η κοροϊδία σταματάει εδώ. Ντρέπομαι για όσα έχουν συμβεί, αλλά αν πω περισσότερα θα γελάσετε. Αν μείνω στην ΑΕΚ, πέντε παίκτες θα πρέπει να φύγουν. Αν δεν φύγουν, δεν θα ξαναπαίξουν με μένα προπονητή»,

Νίκος Κεχαγιάς: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Αυτό που κατάφεραν ήταν πολύ σημαντικό απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε λίγες ώρες να γιορτάσουμε, γιατί μετά θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης