Ένα παραμύθι-για μικρά και μεγάλα παιδιά-που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φανταστικού ταξιδεύει τους αναγνώστες σε μια πόλη της Γαλλίας. Η συγγραφέας Μάρα Χωματίδη «πλάθει» με… μαστοριά τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, κλιμακώνοντας την ένταση μέσα από το απροσδόκητο και οδηγώντας τον αναγνώστη σε ακόμη πιο προσωπικές αναζητήσεις με χιούμορ και δημιουργική διάθεση.

Σύμφωνα με το μύθο του βιβλίου, όσοι κατοικούσαν στη γαλλική αυτή πόλη ήταν ευτυχισμένοι όσο κανένας άλλος άνθρωπος πάνω στη γη. Ό,τι συνέβαινε ήταν μυστήριο και μαγικά όμορφο. Ώσπου μια τρομακτική νύχτα συνέβη κάτι που άλλαξε τα πάντα… Ο ουρανός άρχισε να χάνει τη λάμψη των αστερισμών του, το φεγγάρι δάκρυσε και η θάλασσα γρύλιζε αγριεμένη, θυμωμένη και ενοχλημένη όσο ποτέ, εξαιτίας ενός απρόσκλητου και μοχθηρού επισκέπτη. Ο τρομερός Βέιν ήταν εδώ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παιδική λογοτεχνία παίρνει άλλη πραγματικά διάσταση και η δύναμη του κειμένου με τις παραστατικές απεικονίσεις παρασύρει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο του παραμυθιού, ενώ νομίζει κανείς ότι κατά κάποιο τρόπο πρωταγωνιστεί ή τουλάχιστον κινείται μεταξύ των ηρώων.

«Ο τρομερός Βέιν στον αστερισμό του Κύκνου» της Μάρας Χωματίδη, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. από τις εκδόσεις «Διάπλαση» στον «Ιανό» (Σταδίου 24). Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί να παραστούν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Παράλληλα, η ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αν και νεαρή, η συγγραφέας έχει αποσπάσει βραβεία από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και την Ένωση Συγγραφέων-Λογοτεχνών Ευρώπης στο 6ο,7ο και 8ο Φεστιβάλ Ποιήσεως Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης