Τουλάχιστον 60 παιδιά εκτιμάται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κτιρίων που έγιναν στόχος των αιματηρών βομβιστικών επιθέσεων της Κυριακής, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο κυβερνήτης της Βαγδάτης, Σαλάχ Αμπντέλ Ραζίκ.

Τρεις μέρες μετά από τις φονικές εκρήξεις, άγνωστη παραμένει η τύχη των παιδιών που βρίσκονταν στο νηπιαγωγείο δίπλα στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο οποίος ανήκει στο σιιτικό κόμμα Ντάουα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, απηύθυνε έκκληση για να «θεωρηθούν ένοχοι από στρατοδικείο οι αξιωματικοί του στρατού που επέδειξαν αδιαφορία και εγκατέλειψαν τις θέσεις καθήκοντος», πριν από τις βομβιστικές επιθέσεις.

Από την πλευρά του, ο στρατός σε γραπτή ανακοίνωση απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Ραζίκ.

Στην επιστολή του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζεται ότι: «Δεν υπάρχει αλήθεια στις πληροφορίες ότι υπάρχουν πτώματα κάτω από τα ερείπια του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Βαγδάτη, καθώς όλοι οι μάρτυρες (σ.σ. νεκροί) και οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ευθύνη της επίθεσης, που προκάλεσε τον θάνατο 155 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 500, έχει ήδη αναλάβει ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης