Σε ένα Grand Prix που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές πτώσεις και τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, ο Jorge Lorenzo οδήγησε πιο προσεκτικά από όλους και πήρε την πρώτη του νίκη τη φετινή σεζόν.

Ο αγώνας στην πίστα της Αραγονίας ξεκίνησε με πτώση του Andrea Iannone στον πρώτο γύρο και του Valentino Rossi στον 4o, με τον αναβάτη της Yamaha να μεταφέρεται στους νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους καθώς είχε ένα χτύπημα στο κεφάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Lorenzo, Marquez και Pedrosa έδιναν τη δική τους συναρπαστική μάχη μπροστά, αλλά στον 16ο γύρο η βροχή δυνάμωσε αρκετά και οι συνθήκες έγιναν πολύ δύσκολες. Ο Ισπανός της Yamaha αποφάσισε να οδηγήσει με το μυαλό, όχι όμως και οι άλλοι δύο. Ο Pedrosa έχασε το μπροστινό και έπεσε, με τον Marquez να τον ακολουθεί λίγο αργότερα, καθώς δεν είχε πάει καν να αλλάξει μοτοσικλέτα και έτρεχε με τα slick ελαστικά.

Ο Lorenzo ήταν πλέον μόνος πρώτος, με τους Aleix Espargaro και Cal Crutchlow να είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση. Πίσω τους τερμάτισε ο Stefan Bradl, με τους Bradley Smith  και Pol Espargero να είναι στην 5η και 6η θέση, αντίστοιχα. 

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην πίστα του Motegi στην Ιαπωνία, στις 10-12 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βαθμολογία των αναβατών

1 MARQUEZ Marc (SPA) 292
2 PEDROSA Dani (SPA) 217
3 ROSSI Valentino (ITA) 214
4 LORENZO Jorge (SPA) 202
5 DOVIZIOSO Andrea (ITA) 142
6 ESPARGARO Aleix (SPA) 112
7 ESPARGARO Pol (SPA) 108
8 IANNONE Andrea (ITA) 92
9 BRADL Stefan (GER) 87
10 SMITH Bradley (GBR) 85


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης