Μέθοδος κατά του άγχους προερχόμενη από την Κινέζικη Ιατρική υπόσχεται αποτελέσματα μόλις σε 5 μέρες

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πανεπιστήμιο του Oregon έδειξαν πως ο διαλογισμός βοηθά στο να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το άγχος και κατ΄ επέκταση να αυξήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιες φορές το μυαλό μας βρίσκεται σ’ ένα χάος. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε μια απλή εργασία, η οποία φυσιολογικά θα μας κόστιζε δεκαπέντε λεπτά χρόνο κι όμως δεν καταφέρνουμε να συγκεντρωθούμε.

Το στρες μας έχει καταβάλει και τις περισσότερες φορές δεν το γνωρίζουμε, αφού αυτό έχει γίνει καθεστώς στις καθημερινές μας δραστηριότητες με αποτέλεσμα να μη μας ξενίζει, άρα και να μη μας ανησυχεί.

Οι ειδικοί επί της ψυχής προειδοποιούν πως πρέπει να ακούμε τα σήματα συναγερμού που το μυαλό μάς στέλνει μέσω του σώματος. O Dr Yi Yuan Tang διευθυντής από το 2001 του Institute Neuroinformatics and Laboratory of Body and Mind ανακάλυψε τη μέθοδο IBMT (Integrating Body and Mind Training) η οποία στηρίζεται στη θεωρία τού Ταοϊσμού και Κομφουκιανισμού για την αρμονία και τη φύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστηρίζει πως με τη μέθοδο αυτή αρκούν 5 μόλις μέρες για να ανακτήσει κανείς την αυτοσυγκέντρωση και την ηρεμία του. Φυσικά για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητη η εκπαίδευση υπό την παρακολούθηση του ειδικού.

Περισσότερα στο diaita.org

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης