Διευκρινίσεις έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ, με αφορμή δημοσιεύματα, για το Ναυτικό Οχυρό στο ακίνητο στην Κασσιώπη της Κέρκυρας.
Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωση, τα εξής:
«Για τη μετεγκατάσταση του υφιστάμενου Ναυτικού Οχυρού έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) για την ανάληψη από κοινού ενεργειών, ώστε αυτό να μετακινηθεί σε άλλο σημείο εντός του ακινήτου του ΤΑΙΠΕΔ, που υπεδείχθη από το ΓΕΝ ως το πλέον κατάλληλο. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε, ύστερα από έγκριση της Ολομέλειας του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, στην 43η συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου, 2012 και προβλέπει την κατασκευή νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων, με δαπάνες του ΤΑΙΠΕΔ, διασφαλίζοντας με απόλυτο τρόπο την απρόσκοπτη επιχειρησιακή τους λειτουργία και την άψογη εξυπηρέτηση της εθνικής ασφάλειας.
Επίσης, για τη μετεγκατάσταση του Ναυτικού Οχυρού έχει γνωμοδοτήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα 60/14.05.2013 (ΦΕΚ Α111). Ειδικότερα, στην παρ. 2 του αρ. 1 του ΠΔ60/2013 αναφέρεται ότι «Το κόστος της διαμόρφωσης της νέας θέσης του Ναυτικού Οχυρού Αγίου Στεφάνου, της κατασκευής εντός της Απαγορευμένης Ζώνης αυτού των απαιτούμενων κτιριακών εγκαταστάσεων εμβαδού 190 τμ και λοιπών υποδομών, καθώς και της μετεγκατάστασης του συνόλου του εξοπλισμού στη νέα θέση, θα αναληφθεί εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., προκειμένου το Πολεμικό Ναυτικό να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και συνεχή επιχειρησιακή δράση και λειτουργία του Ναυτικού Οχυρού.
Εξάλλου, τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά δεδομένου ότι το θέμα της μετεγκατάστασης του Ναυτικού Οχυρού έχει συζητηθεί στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΤΑΙΠΕΔ. Η συζήτηση για ανύπαρκτα θέματα, αποπροσανατολίζει τον δημόσιο διάλογο και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για τον ρόλο και τις αρχές λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ».