Τραγική είναι η κατάσταση στην Αϊτή, καθώς περισσότεροι από 650.000 άνθρωποι και ανάμεσά τους 300.000 παιδιά σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, δοκιμάζονται από τις καταρρακτώδες βροχές και τις πλημμύρες που πλήττουν την χώρα, μετά το πέρασμα των κυκλώνων Φέι, Γκούσταβ και Χάνα. Η κατάσταση ενδέχεται να χειροτερέψει, καθώς άλλος ένας κυκλώνας, ο Άικ, ο οποίος αναβαθμίστηκε από την κατηγορία 3 στην κατηγορία 4, πλησιάζει απειλητικά.

«Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να καταφύγουν πάνω στις στέγες των σπιτιών τους και πολλοί από αυτούς εδώ και ημέρες δεν μπορούν να επιστρέψουν σ’ αυτά» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ταμείο του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μεγάλες γέφυρες έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, ενώ οι κατολισθήσεις εδάφους έχουν εξαφανίσει τους δρόμους σε όλη τη χώρα”, προσθέτει η οργάνωση, διευκρινίζοντας ότι “η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη από τον κίνδυνο της κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής σε μία χώρα όπου, η επισιτιστική κρίση παραμένει χωρίς λύση”.

Η UNICEF ανακοίνωσε ότι εκταμίευσε περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια για τις πρώτες ανάγκες των πληγέντων, ενώ ανθρωπιστική βοήθεια έχει αποσταλεί επίσης στη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κούβα και την Τζαμάικα, προσθέτει.

Ο κυκλώνας Χάνα προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 500 ανθρώπων στην Αϊτή, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στην Αϊτή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης