Πολιτικές διαστάσεις στην κόντρα της δεξιάς κυβέρνησης Μπερλουσκόνι με την κεντροαριστερή αντιπολίτευση λαμβάνει το σκάνδαλο με τις «προσωπικές αδυναμίες» του κεντροαριστερού περιφερειάρχη του Λάτσιο.

Το σκάνδαλο, που οδήγησε τον Πιέρο Μαράτσο σε παραίτηση, αφορά αφενός σε ένα video με τον αξιωματούχο και μια τρανσέξουαλ, και αφετέρου σε έρευνα για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του από τέσσερις αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μετέδωσε ότι το επίμαχο video -που βρέθηκε στην κατοχή των κατηγορούμενων αστυνομικών- έδειχνε τον Μαράτσο με μια τρανσέξουαλ μέσα σ’ ένα διαμέρισμα.

Η πολιτική διάσταση του σκανδάλου δίδεται από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, οι οποίες συγκρίνουν το επίσης σκάνδαλο με τις καταγγελίες της Πατρίτσια Ντ’ Αντάριο, το καλοκαίρι, για την «φημολογούμενη» ερωτική συνεύρεσή της με τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά από ένα πάρτι στην κατοικία του το Νοέμβριο.

Οι ισχυρισμοί της, που επιχείρησε να ενισχύσει με μαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της ίδιας και ενός άνδρα που είπε ότι ήταν ο Μεπρλουσκόνι, έπληξαν την εικόνα του Ιταλού πρωθυπουργού .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα Il Giornale, η οποία ανήκει στον αδελφό του Μπερλουσκόνι, είχε πολυσέλιδη κάλυψη του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη ο Μαράτσο, υποστηρίζοντας ότι καταδεικνύει τα “δύο μέτρα και σταθμά” της κεντροαριστεράς και την “ανάγκη να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός” για την προσωπική ζωή των δημοσίων προσώπων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης