Ο επί 23 χρόνια πρόεδρος της Ferrari Λούκα ντε Μοντετζέμολο, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εταιρεία, ως αποτέλεσμα της κριτικής που δέχτηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου FIAT, Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Ο Μαρκιόνε είχε δηλώσει ότι παρόλο που η «Scuderia» βρίσκεται σε επιτυχημένη οικονομική πορεία, τα μονοθέσιά της πρέπει να κερδίζουν κιόλας στα πρωταθλήματα της F1, κάτι που ωστόσο δεν έχει γίνει εδώ και έξι χρόνια (σ.σ. από το 2008).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μοντετζέμολο, παρότι έχει συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια, θα αποχωρήσει από τη Ferrari στις 13 Οκτωβρίου, και τα καθήκοντα του νέου προέδρου της εταιρείας «σύμβολο» θα αναλάβει ο νυν πρόεδρος του ομίλου FIAT Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Σε δηλώσεις του ο Μοντεζέμολο ευχαρίστησε το προσωπικό της εταιρείας για τα αξέχαστα όπως τόνισε χρόνια που πέρασε. «Ηταν τιμή μου και προνόμιο να βρίσκομαι επικεφαλής της Ferrari. Μαζί με την οικογένειά μου ήταν το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου». Από την πλευρά του ο CEO Σέρτζιο Μαρκιόνε αναφέρθηκε στις στρατηγικές κινήσεις του Μοντεζέμολο που είχαν να κάνουν με την επιτυχία της Ferrari ενώ δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει και δήμοσια: «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Λούκα και όλα όσα έχει κάνει για την Fiat και την Ferrari τα τελευταία χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης