Την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

«Θέλουμε έναν Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς που θα μπορεί να παίξει ηγεμονικό ρόλο στους κοινωνικούς αγώνες και στις πολιτικές ανακατατάξεις του επομένου διαστήματος» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή των λόγων του κ. Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτήρισε δύσκολη και με πολλά προβλήματα την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις ευρωεκλογές έως τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, επεσήμανε όμως ότι μετά την εκλογική επιτυχία ο κόσμος «δεν μας έδωσε ούτε άφεση ούτε και λευκή επιταγή για να συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια».

Για το λόγο αυτό εξήγγειλε και την έναρξη διαλόγου, στο επόμενο διάστημα, για το μοντέλο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να λειτουργεί στη βάση της ισοτιμίας, του αλληλοσεβασμού, της αυτονομίας όλων όσων τον συναποτελούν και της πολιτικής σύνθεσης, αλλά να είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικός και πολιτικά ευέλικτος σε διευρύνσεις, πολιτικές συμμαχίες και συνεργασίες.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των stage, κατηγορώντας την ότι δίνει την εντύπωση ότι επιχειρεί να το επιλύσει για δημοσιονομικούς λόγους και για να περικόψει δαπάνες, παρά για να αντιμετωπίσει ένα κοινωνικό πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας για το συγκεκριμένο θέμα πρότεινε:

– την αναδρομική ασφαλιστική κάλυψη και την αναγνώριση της εργασιακής εμπειρίας, με ειδική μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησης, όσων εργάστηκαν με το συγκεκριμένο καθεστώς, και
– την άμεση προκήρυξη διαγωνισμών, μέσω ΑΣΕΠ, για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών θέσεων στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, την προστασία του περιβάλλοντος και την πολιτική προστασία.

Δήλωσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να δώσει πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση, προσθέτοντας, όμως, ότι δεν είναι διατεθειμένος να δει για μια ακόμη φορά το ίδιο έργο.

Με αφορμή, τέλος, τα τελευταία γεγονότα στα Εξάρχεια, απευθύνθηκε σε όσους έχουν στο μυαλό τους να στοχοποιήσουν το ΣΥΡΙΖΑ εκ νέου για αυτά τα θέματα και να υιοθετήσουν την προπαγάνδα της ακροδεξιάς, λέγοντας ότι: «Τό ‘χουμε ξαναδεί το έργο πολλές φορές. Καλά θα κάνουν να το καλοσκεφτούν. Θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει. Γιατί μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρείς και η κακή του η μέρα».

Διαβάστε επίσης: Πολιτικό διήμερο στον ΣΥΡΙΖΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης