Στην φυλακή κατέληξε ένας Ισραηλινός που ζούσε με 21 γυναίκες, για μια σειρά σεξουαλικών αδικημάτων, που διέπραττε κατ’ εξακολούθηση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Γκοέλ Ρατζόν, καταδικάστηκε για βιασμούς, περιπτώσεις σοδομισμού και σεξουαλικής κακοποίησης. Ωστόσο, κρίθηκε αθώος για την κατηγορία ότι κρατούσε τις γυναίκες παρά τη θέλησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισραηλινή Αστυνομία είχε εισβάλει στο σπίτι του 64χρονου, στο Τελ Αβίβ, τον Ιανουάριο του 2010. Έναν μήνα αργότερα οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι γυναίκες ήταν υποχρεωμένες να τιμούν τον 64χρονο, ο οποίος είχε αποκτήσει μαζί τους 49 παιδιά,  να έρχονται σε σεξουαλική επαφή μαζί του όποτε εκείνος επιθυμούσε και να τηρούν μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, για να αποφύγουν την τιμωρία.

Παράλληλα, ο πολύγαμος άνδρας, επέβαλλε στις γυναίκες να δουλεύουν στο σπίτι ή να φροντίζουν ηλικιωμένους, ενώ με τα χρήματα που κέρδιζαν πλήρωναν τα ταξίδια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρατζόν απαγόρευε στις 21 «συντρόφους» του να έχουν σχέσεις με τις οικογένειές τους, παρακολουθούσε τις κινήσεις τους και είχε εγκαταστήσει κάμερες παντού.

Μία από τις γυναίκες, η Μαγιάν, ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την αθώωσή του για την κατηγορία της δουλείας.

«Τρεις δικαστές άκουσαν αυτές τις μαρτυρίες των γυναικών και των παιδιών. Ήμουν σε απόλυτες συνθήκες δουλείας», τόνισε, προσθέτοντας ότι αν δεν την έσωζε η Αστυνομία θα υπηρετούσε τον Ρατζόν «για το υπόλοιπο της ζωής της».

Πάντως ένας από τους γιους του 64χρονου υπερασπίστηκε τον πατέρα του στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι αποτελούσαν απλώς μία «διευρυμένη οικογένεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης