Το πράσινο φως για την αποστολή διεθνών παρατηρητών στη Γεωργία, αναμένεται να δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών που γίνεται στην γαλλική πόλη Αβινιόν.

Η ΕΕ πιέζει τη Ρωσία να δεχθεί την αποστολή παρατηρητών στην περιοχή προκειμένου να ξεκινήσει η αποχώρηση των στρατευμάτων της από περιοχές της Γεωργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα αναμένεται να ζητηθεί και η διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ποιος είναι υπεύθυνος για το ξέσπασμα του πολέμου στην περιοχή, που ξεκίνησε μετά την γεωργιανή επίθεση στη Νότια Οσετία στις 7 Αυγούστου.

«Εάν θέλουμε να εξετάσουμε τις σχέσεις μας και με τις δύο πλευρές, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το ρόλο που έπαιξε η κάθε μία στην κρίση», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Ευθύνες επιρρίφτηκαν σε όλες τις πλευρές κι από άλλα μέλη του Συμβουλίου, μιλώντας συγκεκριμένα για τις απώλειες αμάχων στο Τσχινβάλι από τις γεωργιανές επιθέσεις, στους Οσέτιους ενόπλους για τα περιστατικά λεηλασιών και στο ρωσικό στρατό, η παρουσία του οποίου προκάλεσε τη φυγή αμάχων από το Γκόρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης