Έτοιμη να «χτυπήσει» τις ΗΠΑ είναι η τροπική καταιγίδα «Χάνα», καθώς αναμένεται να φτάσει στις ακτές της Νότιας Καρολίνας σήμερα, μεταξύ 2.00 με 4.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με το CNN. Οι προβλέψεις λένε ότι η καταιγίδα θα κινηθεί γρήγορα βορειοανατολικά κατά μήκος των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ.

Ήδη έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολλές πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Βόρεια και η Νότια Καρολίνα, το Μέριλαντ και η Βιρτζίνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν μέχρι και 70 μίλια την ώρα, ενώ ξαφνικές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι θα απειλήσουν την περιοχή. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μία μικρή μόνο αύξηση της έντασης των ανέμων μπορεί να μετατρέψει την «Χάνα» από τροπική καταιγίδα σε τυφώνα.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο της «Χάνα», θα υπάρξουν κύματα έως και 1,5 μέτρα ψηλότερα από το επίπεδο της παλίρροιας. Τα κύματα αναμένεται να «χτυπήσουν» τις ακτές του Όακ Άιλαντ, στη Βόρεια Καρολίνα, στο ίδιο σημείο που 9 χρόνια πριν ο τυφώνας «Φλόιντ» είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το πρωί του Σαββάτου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και μεμονωμένοι ανεμοστρόβιλοι σε πολλές περιοχές της Νότιας και Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνια.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη σε ορισμένες πολιτείες έχουν στηθεί κέντρα βοήθειας. Δεν έχουν εκκενωθεί περιοχές, αν και ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας πρότεινε την εθελοντική εκκένωση βορειοανατολικών επαρχιών της πολιτείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης