Μεγαλώνει δραματικά η λίστα των νεκρών που άφησε πίσω της η τροπική καταιγίδα Χάνα, η οποία έπληξε τις τελευταίες ημέρες την Αϊτή. Οι αρχές της πόλης Γκονάιβ ανακάλυψαν άλλους 500 νεκρούς μετά την υποχώρηση της λάσπης και του νερού, που είχαν φτάσει μέχρι και 5μ. ύψος και είχαν πλημμυρίσει το μεγαλύτερο μέρος της.

Ο συνολικός απολογισμός έφθασε τα 529 θύματα, ενώ Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει τις προσεχείς ημέρες, καθώς ένας άλλος τυφώνας, ο Άικ, πλησιάζει απειλητικά. Ο πρόεδρος της χώρας Ρενέ Πρεβάλ είπε ότι η Αϊτή αντιμετωπίζει μια καταστροφή, καθώς εκτός από τους νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν ανάγκη από άμεση βοήθεια. Τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν να συγκεντρωθούν κατεπειγόντως χρήματα για την βοήθεια των πλημμυροπαθών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία καταιγίδα που «χτύπησε» τη χώρα της λατινικής Αμερικής, η Χάνα, παρέσυρε δέντρα και ολόκληρα σπίτια. Τα ελικόπτερα με ανθρωπιστική βοήθεια που πετάνε πάνω από την περιοχή, βλέπουν μία ατέλειωτη «θάλασσα» και ανθρώπους πάνω στις στέγες των σπιτιών τους να προσπαθούν να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια.

Εκατοντάδες εκτάρια γης, καταστράφηκαν και μαζί τους η σοδειά μιας ολόκληρης χρονιάς, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος των τροφίμων θα εκτοξευθεί στα ύψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης