Με επιστολή του προς τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Radovan Karadzic ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει την έναρξη της δίκης του την Δευτέρα.

«Με την επιστολή αυτή σας ενημερώνω ότι δεν είναι έτοιμη η υπεράσπισή μου για την δίκη που θα αρχίσει στις 26 Οκτωβρίου, συνεπώς δεν θα παρουσιαστώ ενώπιόν σας την ημερομηνία αυτή», γράφει ο Karadzic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας έχει ζητήσει επανειλημμένα από τους δικαστές την αναβολή της δίκης του. Ο 64χρονος Radovan Karadzic συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 στο Βελιγράδι. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία (1992-1995).

Ο Karadzic έχει αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπισή του ενώπιον του δικαστηρίου, όπως ο Milosevic, ο οποίος πέθανε πριν ολοκληρωθεί η δίκη του στη Χάγη.

Ο πρώην πολιτικός ηγέτης από την πλευρά του δηλώνει ότι «ποτέ δεν σχεδίασε, παρακίνησε, διέταξε, ενθάρρυνε ή βοήθησε» στο να διαπραχθούν τα εγκλήματα για τα οποία τον κατηγορούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης