Ο Λευκός Οίκος επαίνεσε την Πέμπτη τον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μαλίκι για την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητα του για μια τρίτη πρωθυπουργική εκλογή, στηρίζοντας ταυτόχρονα τον διορισμένο από τον ιρακινό πρόεδρο αντικαταστάτη του, Χάϊντερ αλ-Αμπάντι.

«Σήμερα οι ιρακινοί έκαναν άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην ένωση της χώρας τους », δήλωσε η σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του αμερικανού προέδρου, Σούζαν Ράις. «Επαινούμε τον πρωθυπουργό αλ-Μαλίκι για την απόφασή του να στηρίξει τον νέο πρωθυπουργό Χάϊντερ αλ-Αμπάντι στις προσπάθειές του να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα του Ιράκ » ανέφερε η Ράις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία είχε προ πολλού αποσύρει την εμπιστοσύνη της προς τον αλ-Μαλίκι, έχει ακούσει από πολλούς πολιτικούς ηγέτες στο Ιράκ, την υποσχέση να στηρίξουν τις προσπάθειες του νέου πρωθυπουργού του Ιράκ .

«Αυτές οι ενθαρρυντικές εξελίξεις ελπίζουμε να φέρουν το Ιράκ σε μια νέα πορεία και να ενώσουν το λαό έναντι της απειλής που αποτελεί η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε η Ράις. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες σε μια ισχυρή εταιρική σχέση με το Ιράκ και τον ιρακινό λαό» κατέληξε η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Ιράκ: Ο Μαλίκι εγκαταλείπει τον πρωθυπουργικό θώκο
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014, 23:29

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης