Στη πρωτεύουσα Σεούλ της Νότιας Κορέας για πενθήμερη επίσκεψη έφτασε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο πάπας Φραγκίσκος. Το παπικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην στρατιωτική βάση Ιντσεόν.

Τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας υποδέχτηκαν η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν –Χε, δυο αποσχιστές καθολικοί από τη Βόρεια Κορέα και πολλά μέλη των οικογενειών της ναυτικής τραγωδίας του περασμένου Απριλίου με τη βύθιση του οχηματαγωγού που παρέσυρε στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πενθήμερη επίσκεψη στη Νότια Κορέα αποτελεί στρατηγικό στόχο για το Βατικανό στην Ασία. «Καθώς αρχίζω το ταξίδι μου, σας ζητώ να έρθετε μαζί μου και να προσευχηθείτε για την Κορέα και για όλη την Ασία» έγραψε ο λογαριασμός του 77χρονου ποντίφικα στο Twitter λίγο πριν ξεκινήσει από τη Ρώμη.

Ο πάπας κατά την παρουσία του εκεί αναμένεται να κάνει έκκληση για τη συμφιλίωση ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια και θα συναντηθεί με αντιπροσωπείες της ασιατικής καθολικής νεολαίας.

Η παπική περιοδεία έχει τρεις στόχους όπως έχουν οριστεί από την Αγία Έδρα: Ο πρώτος είναι ένα μήνυμα για τον καθολικισμό της Ασίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κινέζοι καθολικοί θα είναι στο επίκεντρο της σκέψης του πάπα. Ο δεύτερος στόχος είναι η αγιοποίηση των 124 μαρτύρων του πρώιμου χριστιανισμού στην Κορέα. Τέλος ο πάπας θα επιδιώξει ένα μήνυμα που θα δημιουργήσει μια προσπάθεια συμφιλίωσης μεταξύ του καπιταλιστικού νότου και του κομμουνιστικού βορά της κορεατικής χερσονήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη παπική επίσκεψη στη Νότια Κορέα τα τελευταία 25 χρόνια και γίνεται με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη του καθολικισμού στην Ασία. Ο Ιωάννης Παύλος ο Β’ είχε επισκεφθεί το 1984 και το 1989 τη Νότια Κορέα, αλλά ο πάπας Βενέδικτος ο 16’ δεν είχε μεταβεί στην Ασία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης