Το πρώτο μάθημα που ίσως πάρετε από τη μητέρα ή την πεθερά σας, μόλις γίνετε μανούλα είναι η αλλαγή της πάνας του παιδιού. Υπάρχουν μικρά μυστικά για την αλλαγή της πάνας, έτσι ώστε να γίνεται γρήγορα, καθαρά και υγιεινά.

Το πρώτο που θα πρέπει να οργανώσετε είναι ο χώρος που γίνεται η αλλαγή της πάνας. Επειδή θα αλλάζετε πάνες τουλάχιστον 10 με 12 φορές τη μέρα, φροντίστε ο χώρος να είναι οργανωμένος και γρήγορα προσβάσιμος. Θα πρέπει να είναι άνετος και ζεστός και να διαθέτει όλα τα απαραίτητα. Βασικά προϊόντα είναι φυσικά πάνες, αλαξιέρα για το μωρό, πετσέτες, μωρομάντηλα και κρέμες για τα συγκάματα. Προμηθευτείτε και ειδικές σακούλες για να πετάτε τις λερωμένες πάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Όταν έρθει η ώρα για την αλλαγή της πάνας, η σωστή στάση του μωρού παίζει σημαντικό ρόλο. Ξαπλώστε το μωρό ανάσκελα και ξεντύστε το από τη μέση και πάνω. Ελέγξτε αν τα ρούχα είναι καθαρά και αν είναι, μην το γδύσετε σε καμία περίπτωση για να μην κρυώσει και αρχίσει να γκρινιάζει.

Ήρθε η δύσκολη ώρα της αφαίρεσης της βρώμικης πάνας. Ξεκολλήστε τις πλαϊνές ταινίες, απομακρύνετε την με προσοχή για να μην λερωθεί το μωρό ή εσείς και πετάξτε την στον ειδικό κάδο.

Καθαρίστε το μωρό με νεράκι ή μωρομάντηλο κρατώντας τα πόδια του ψηλά. Η κατεύθυνση πρέπει να είναι από μπροστά προς τα πίσω για να μην έρθουν οι ακαθαρσίες σε επαφή με τα γεννητικά όργανα. Στο τέλος βάλτε ειδική κρέμα για τα συγκάματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρατώντας τα πόδια του με το ένα χέρι ψηλά, ανασηκώστε ελαφριά το μωράκι για να βάλετε την καθαρή πάνα. Κολλήστε σφιχτά τις πλαϊνές ταινίες, ενώ εάν ο ομφάλιος λώρος δεν έχει πέσει ακόμα, διπλώστε την πάνα χαμηλότερα από τον αφαλό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης