Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν, εφόσον χρειαστεί, ακόμα και όταν καταστραφούν τα τούνελ που χρησιμοποιούν οι μαχητές της Χαμάς για να επιτίθενται στο Ισραήλ. «Η Χαμάς θα πληρώσει ένα αβάσταχτο τίμημα για τις επιθέσεις της στο Ισραήλ», τόνισε χαρακτηριστικά, θέτοντας τέρμα με αυτόν τον τρόπο στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για τη σύναψη εκεχειρίας.

«Μετά την καταστροφή των τούνελ, ο ισραηλινός στρατός θα δρα αναλόγως των αναγκών της άμυνάς μας, μέχρι να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια των Ισραηλινών», πρόσθεσε. «Η Χαμάς κακώς θεωρεί ότι ο λαός του Ισραήλ δεν έχει τη θέληση και την αποφασιστηκότητα να τους πολεμήσει. Έτσι, θα μάθει με τον σκληρό τρόπο πως το Ισραήλ θα κάνει ότι χρειαστεί για να προστατεύσει το λαό του», κατέληξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του εκπροσώπου της Χαμάς, Fawzi Barhoum, ο οποίος δήλωσε λακωνικά ότι «θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης