Έκκληση για τον τερματισμό των βομβαρδισμών και την άρση του αποκλεισμού στη Γάζα απηύθυναν το Σάββατο «δεκάδες χιλιάδες» διαδηλωτές στο Λονδίνο όπως ανακοίνωσε η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και η οργάνωση Stop the War (Σταματείστε τον Πόλεμο), δύο από τις ενώσεις που οργάνωσαν τις κινητοποιήσεις.

Η διαδήλωση που οργανώθηκε μετά το κάλεσμα εφτά ενώσεων μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Stop the War, Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ή το Islamic Forum of Europe (Ισλαμικό Φόρουμ της Ευρώπης), ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια έως την πρεσβεία του Ισραήλ, στη συνοικία του Κένσινγκτον, στα δυτικά της πρωτεύουσας.

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ή συλλήψεις διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία που δεν θέλησε να δώσει επίσημο απολογισμό της συμμετοχής.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι δύο νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για την Τρίτη στις 19:30 (ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Λονδίνο και το επόμενο Σάββατο στο Γουάιτχολ, τη συνοικία όπου βρίσκονται τα υπουργεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης