Το μουσικό συγκρότημα Pussy Riot, τρία μέλη του οποίου φυλακίστηκαν από τις ρωσικές αρχές επειδή τραγούδησαν μουσικά κομμάτια κατά του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, συνεχίζει την κόντρα με τον πρόεδρο της χώρας για την κατάρριψη του Boeing 777 στην ανατολική Ουκρανία.Σε κείμενό της στον Guardian, μία εκ των στελεχών του πανκ συγκροτήματος, η Μαρία Αλιόκινα, καταγγέλλει ρωσική προπαγάνδα των κυβερνητικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Το αεροπλάνο δεν προσέκρουσε, δεν έπεσε -όπως έγραψαν κάποια ρωσικά ΜΜΕ- αλλά κατερρίφθη. Εμείς στη Ρωσία το γνωρίζουμε -όχι από τα ΜΜΕ, αλλά από βίντεο που δείχνουν παιδιά να φωνάζουν ότι ένα αεροπλάνο της χούντας έπεσε. Το παιδί δε γνωρίζει ότι μέσα στο αεροπλάνο βρίσκονταν παιδιά της ηλικίας του», γράφει στη βρετανική εφημερίδα η Αλιόκινα και αναφέρεται στην ανάρτηση του ηγέτη των αυτονομιστών που έγραφε: «Εμείς τους προειδοποιήσαμε, να μην πετούν στον ουρανό μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, υποστηρίζει ότι ο Πούτιν θα συνεχίσει να υποστηρίζει «αυτούς που η Δύση χαρακτηρίζει τρομοκράτες» και τονίζει ότι το αντιαεροπορικό σύστημα που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του αεροσκάφους «επέστρεψε στους Ρώσους ιδιοκτήτες του μέσα στη νύχτα».

Όπως δηλώνει, υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines κατερρίφθη από φιλορώσους αυτονομιστές που δεν χωρά αμφιβολία.

«Δεν έγινε εσκεμμένα, αλλά από ένα ηλίθιο, τρομερό λάθος, ένα λάθος που ο κόσμος κάνει όταν είναι μπερδεμένος, όταν συνδυάζονται το μίσος και ο πατριωτισμός. Αλλά αντί να παραδεχθούν το λάθος, οι ηγέτες μας εξακολουθούν να αποδέχονται ένα ψέμα», προσθέτει η Αλιόκινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης