Ξεκίνησαν την Τρίτη τις επαφές τους στην Κύπρο τα κλιμάκια τεχνοκρατών της τρόικας για την πέμπτη αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής.

Τα κλιμάκια των διεθνών δανειστών άρχισαν νωρίς το πρωί τις επαφές τους, στις οποίες περιλαμβάνονται σειρά συναντήσεων με τεχνοκράτες σχεδόν όλων των υπουργείων στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επικεφαλής της τρόικας, από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ, θα πραγματοποιήσουν στις 11.00 συνάντηση και με την υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, ενώ στις 15.00 θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή με αντικείμενο το ΓΕΣΥ.

Όχι είπαν στην τρόικα ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ

Αρνητικά απάντησαν οι ηγεσίες της ΠΕΟ και της ΠΑΣΥΔΥ στην πρόσκληση της τρόικας να έχουν συνάντηση την Τρίτη. Αντίθετα, οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΔΕΟΚ αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα «δώματα» του συνδικαλιστικού κινήματος επικρατούσε προβληματισμός ως προς τη σημασία των συναντήσεων με την τρόικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα η ΠΕΟ εξηγεί ότι οι συναντήσεις με την τρόικα «είναι χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και δεν προσθέτουν τίποτα στην αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που βασανίζουν σήμερα τους Κύπριους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τις υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης