Οι δύο κορυφαίες γερμανικές εταιρείες, ανακοίνωσαν ότι θα εξελίξουν από κοινού ένα προηγμένο σύστημα φόρτισης για τα υβριδικά plug-in και ηλεκτροκίνητα μοντέλα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ασύρματη φόρτιση είναι το επόμενο μεγάλο βήμα των αυτοκινητοβιομηχανιών. Με τα ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα να πληθαίνουν και να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, η εξέλιξη ενός συστήματος από τις εταιρείες, που θα μειώνει σημαντικά το χρόνο φόρτισης των αυτοκινήτων ήταν αναγκαία κίνηση.

BMW και Mercedes θα χρησιμοποιούν ένα κοινό ασύρματο σύστημα φόρτισης, το οποίο δεν απαιτεί κανένα καλώδιο, παρά μόνο, μια πλακέτα-πομπό στο πάτωμα του παρκινγκ και ένα πηνίο-δέκτη στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός το μόνο που έχει να κάνει είναι να παρκάρει το αυτοκίνητο στη σωστή θέση. Μετά, μέσω μαγνητικού πεδίου μεταδίδεται η ηλεκτρική ενέργεια, επιτρέποντας τη φόρτιση της μπαταρίας σε ποσοστό 90%, με το ρυθμό στα 3,6 kW. Η ισχύς αυτή επιτρέπει τη φόρτιση σε τρεις ώρες, με τους κατόχους να παρακολουθούν τη διαδικασία και από το smartphone.
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης