Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών ζήτησε η ρωσική εισαγγελία «για προετοιμασία μαζικών ταραχών» εναντίον του ηγέτη του Μετώπου της Αριστεράς, Σεργκέι Ουντάλτσοφ και του Λεονίντ Ραζβοζάγεφ. ενός προσώπου του περιβάλλοντός του, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι τους.

Ο Ουντάλτσοφ, που βρίσκεται κατ’ οίκον περιορισμό από τον Φεβρουάριο του 2013, και ο Ραζβοζάγεφ κατηγορούνται ότι οργάνωσαν τις διαδηλώσεις εναντίον του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στις 6 Μαΐου 2012, λίγο πριν την ορκωμοσία του, οι οποίες είχαν βίαιη τροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 6 Μαΐου του 2012, παραμονή της ορκωμοσίας του Πούτιν στο Κρεμλίνο, μια διαδήλωση πολλών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο κέντρο της Μόσχας σημαδεύτηκε από ταραχές.

Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 400 διαδηλωτές, ενώ αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν.

Συνολικά επτά άτομα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης τον Φεβρουάριο για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις αυτές, ενώ αρκετοί συλληφθέντες αναμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση της δικαιοσύνης για τους δύο άνδρες αναμένεται να ανακοινωθεί «σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον δικαστή», όπως είπε ο Ντμίτρι Αγκρανόφσκι, ο δικηγόρος του Ραζβοζάγεφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης