Τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο αντίπαλος του Χίτλερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» έχει εκτενές αφιέρωμα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο που δημοσίευσε η αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ». Στον υπότιτλο του άρθρου σημειώνεται πως «στα 91 του χρόνια, ο Μανώλης Γλέζος θα εκπροσωπήσει και πάλι την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο».

Στο αφιέρωμα επισημαίνεται πως ο πρώτος αντίπαλός του ευρωβουλευτή ήταν ο… Χίτλερ ο οποίος φέρεται να τον καταδίκασε ο ίδιος σε θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Μανώλης Γλέζος, ωστόσο επέζησε μέχρι σήμερα και παρά τα 91 του χρόνια συνεχίζει τον αγώνα, όπως τότε, για μια καλύτερη Ευρώπη» αναφέρει το κείμενο. Στο άρθρο γίνεται ιστορική αναδρομή στην ενεργό δράση του Μανώλη Γλέζου, από στην αντίσταση στην πατρίδα του κατά των ναζιστών πριν από 73 χρόνια (όταν το Μάιο του 1941, σε ηλικία 18 χρονών, είχε ανέβει στην Ακρόπολη και είχε κατεβάσει τη ναζιστική σημαία) μέχρι τη στρατιωτική δικτατορία του ’67.

Η «Βίνερ Τσάιτουνγκ» κάνει εκτενή αναφορά στην πρόσφατη συνομιλία του Μανώλη Γλέζου με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο,  οι οποίοι «ανατρίχιασαν» ακούγοντας από τον ίδιο ότι ο λόγος που δεν εγκαταλείπει την πολιτική είναι το κάλεσμα των συντρόφων του που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα και σε διαδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης