Ενδεικτικό της διατροφικής του αξίας είναι το γεγονός ότι το φραγκοστάφυλο περιέχει την μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C απ’ ότι τα πορτοκάλια! Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία συμβάλλουν αποτελεσματικά στην απώλεια κιλών και στην επιβράδυνση του γήρατος.

Η σημαντική θρεπτική αξία του φραγκοστάφυλου αυξάνεται ακόμη περισσότερο καθώς εκτός από βιταμίνες, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες. Περιέχει περισσότερα από 5,5 γραμμ. ανά 100 γραμμάρια καρπών.
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science» οι φυτικές ίνες είναι μείζονος σημασίας τόσο για την καλή λειτουργία του εντέρου όσο και…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης